четвъртък, 9 юни 2011 г.
Голяма палачинка - сладка
Необходими продукти
брашно - 400 гр.
яйца - 3 бр.
прясно мляко - 200 мил .
сладко - от боровинки 100 гр.
сметана - бита 200 гр.
боровинки - пресни
Приготвяне
В дълбок съд се разбъркват брашното , яйцата и млякото, като гъстотата на тестото трябва да е като боза. В една голяма тава се разтопява малко масло и сместа се разстиля в нея на тънак слой.
Когато е готова палачинката се намазва с крем приготвен от разбърканите сладко и сметана. Вътре се слагат и пресните боровинки.
Украсява се със сметаната и се сервира като руло.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар