Необходими продукти
яйца - 1 бройбрашно - 2 ч.ч.
бакпулвер - 1 ½ ч.л.
захар - 3 с.л. кафява
айран - 1 и 1/4 ч.ч.
мазнина - за пържене
ягоди - 400 г
сметана - 1 малка опаковка течна
захар - 1 с.л.
Приготвяне
Смесете в дълбока купа брашното, кафявата захар и бакпулвера. Прибавете разбитото яйце, започнете да наливате постепенно айрана, като непрекъснато бъркате. Щом сместа се хомогенизира, загрейте котлона и намажете с малко мазнина 1 тиган с дебело дъно. Щом тиганът се загрее, грабвайте с черпак и сипете недебела палачинка в него. Печете до получаването на сухи балончета и обърнете. Преди всяка палачинка тиганът се намазнява леко.
Разбийте течната сметана, която е стояла на хладно поне половин час, със захарта до получаването на пухкав сняг. Нарежете ягодите на едри парчета. Завийте палачинките със смес от сметаната и ягодите и направете украса по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар