събота, 11 юни 2011 г.

Фламбирани палачинки

Необходими продукти
масло - разтопено 6 к.л.
бадеми - 6 к.л. счукани
мед - 6 к.л.
ром - 6 с.л.
брашно - 35 гр.
нишесте - 1 ч.л.
захар - 1/2 ч.л.
олио - 1/2 ч.л.
сол
ванилия - 1 пакетче
бира - 1/2 чаша
яйца - 1 бр.


Приготвяне
Смесете в дълбок съд брашното и нишестето. Прибавете солта, олиото, захарта, яйцето и ванилията. Разбъркайте и прибавете малко по малко бирата, като продължавате да бъркате, докато се получи гладко течно тесто.

Изпържете палачинките от двете страни в сгорещен и леко намазан тиган на силен огън.

Отделно запържете бадемите на слаб огън с маслото. Прибавете меда и намажете с тази смес палачинките. Навийте ги на рула и ги наредете една до друга в затоплен съд. Залейте ги с предварително загретия ром и ги запалете веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар